Във връзка със скандала около безплатното жилище на министър Горанов, предоставено му от „старият и велик майстор“ масон Иван Сариев в бъларски сайтове излезна и информация за това кой е бащата на Иван Сариев – Христо Ст. Сариев, полковник от Държавна сигурност… и нищо повече. Кой е всъщност Христо Сариев светлина дават някои запазени архивни документи от „Секция “ /или „Служба 7″/ на ПГУ на ДС. За неосведомените това е строго секретна служба на ДС, чрез която се осъществяват убийства, палежи, отвличания и пр. /т.нар. „остри мероприятия“/ зад границите на Р. България. Именно в тази „Секция 7“, като оперативен работник действа и Христо Сариев през 60-те и началото на 70-те години наминалия век. Някои от по-интересните мероприятия, по които е работил той: планиране на убиства на гръцкия крал Константин, както и на Караманлис и Папандреу, с цел да се влошат и изострят отношенията между Гърция и Турция. Със същата цел е разработката за подпалването на къщата музей на Кемал Ататюрк в Солун /разработка „ХИКС“/. Планирано е и подпалването на различни обекти на територията на Турция и Гърция, мероприятия, за които отговорник е Сариев. Изрично отбелязвам, че по принцип децата не са отговорни за действиеята на своите родители, още по-малко „приятелите на децата“, какъвмто е случаят с приятелството на министър Горанов със Сариев младши. Но понеже е „голям човек“, според думите на премиера Борисов, то въпрос на морал е тези връзки между настояща власт и бившите служби на Държавна сигурност е не само да бъдат огласявани, но и да се поема морална отговорност за тях. Следват документите.

https://www.facebook.com/diljan.nikolchev/posts/906306759759680?comment_id=906357253087964&notif_id=1543226272671419&notif_t=feed_comment

About diljannikolchev

facebook: Diljan Nikolchev
Публикувано на Архивни документи, Без категория, ПУБЛИКАЦИИ, ПУБЛИКАЦИИ НА АВТОРА, ЦЪРКВА И ДЪРЖАВА. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s